top of page

Werken in de Kring

Het optreden zien ze als een grote en spannende beloning en het is in wezen een deel van onze muzikale opvoeding. Om de kinderen tot deze feestelijke muziekmanifestatie te brengen, wordt dagelijkse training van hen geëist.

In het afgelopen seizoen van 2013-2016, hebben wij optredens in het verzorgingscentrum Daelhoven en tijdens de culturele evenementen in Soest gegeven. 

 

 

 

Onze verschillende activiteiten zijn groten-deels afhankelijk van de bijdrage van onze stagiaires en vrijwilligers. Deze worden onder supervisie van ons team uitgevoerd.

 

 

 

Onze stagiaires

Activiteiten

Onze activiteiten zijn opgebouwd uit de volgende lagen namelijk:groepslessen (spelen in een kring), individuele lessen en optredens. De kinderen krijgen extra orkest-les en we geven vier tot zes optredens per jaar.

De optredens vormen en deel van de sociale ontwikkeling van onze kinderen. De kinderen leren zich zo ook te gedragen in dergelijke speciale gelegenheden. Verder leren ze zich te presenteren aan onbekende nieuwe mensen, ouderen en zieken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Jeugdcultuurfonds Soest ondersteunt Het Kinder Gitaar Ensemble. Sinds 2010 is gemeente Soest aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds

De stagiaires leren ook problemen zoals conflicten, leerproblemen en dergelijke op te oplossen. De nieuwe assistenten en vrijwilligers krijgen in het begin extra begeleiding zodat ze snel wennen aan de werk-situatie.

bottom of page