top of page
2.jpg

Het Kinder Gitaar Ensemble De Egelantier van Smitsveen Soest

 

 

 

Muziek opent poorten

In de wijk Smitsveen in Soest, voeren wij een uniek sociaal project uit: Het Kinder Gitaar Ensemble.

 

In 2008 heeft Judi Gor, muziekpedagoog en cultuurontwerper, het initiatief genomen om ons Kinder Gitaar Ensemble van Smitsveen in Soest op te richten. Na de aanschaf van een paar gitaren is zij begonnen muziekles te geven aan zeven kinderen uit de achter-standsbuurt Smitsveen.

Nu bestaat Het Kinder Gitaar Ensemble van Smitsveen uit dertig leerlingen. De leerlingen zijn in de leeftijd van zes tot achttien jaar.  

 

 

 

Om het Ensemble heen is een vrijwilligersorganisatie ontstaan van zeventien personen, die de kinderen en ook hun families begeleiden. Het opzetten van een gitaar ensemble in Smitsveen was en is nog steeds een zeer grote inspanning. Twee aspecten zijn bijzonder aan het project. Ten eerste is het een van oorsprong particulier initiatief, ontstaan uit het niets, gericht op sociale integratie.

Ten tweede is het een muziekproject gericht op kinderen en hun vluchteling- en immigrantenfamilies. Het belangrijkste doel van deze bijeenkomsten is mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen.

 

Voorzitter mw. drs. J.Gor

 

 

Het Jeugdcultuurfonds Soest ondersteunt Het Kinder Gitaar Ensemble

Sinds 2010 is gemeente Soest aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds

Web-design: Judigor, Daniel Zimmerman.  Stagiair Batikan Dülger

bottom of page