top of page

 De lESSEN

Wij werken met de kinderen op:

Woensdag vanaf 12.30 tot 15.30 uur 

Eens in de drie maanden treden wij op in verschillende centra in de regio.

De Cirkel en de Beste Maatje methode.

Wij werken momenteel met de zogeheten Cirkel methode. Deze methode van lesgeven houdt in dat naast elke jonge beginner een oudere meer ervaren leerling of een stagiair zit. Iedereen zit hierbij in de kring waarbij onze muzikale leider in het centrum staat en de kring stimuleert en leidt. Binnen deze kring zorgt hij ervoor dat zijn leraar-assistenten en de gevorderde leerlingen de beginners inspelen en onderwijzen. Deze methode zorgt ervoor dat een bijzondere sfeer heerst in het leslokaal.

De kinderen voelen de energie en reageren hier op. Geïnspireerd door de oude volkeren die rond het kampvuur verhalen vertelden en liederen zongen hebben wij de Kring van muziek geïntroduceerd. In onze kring, zitten deelnemers van alle leeftijden en leerniveaus naast elkaar. We merkten dat de Cirkel een openheid en synergie creëert die een sociale stimulans geeft. Sinds we met de  Cirkel werken zijn de kinderen rustiger geworden, ook pakken ze dingen nu een stuk sneller op.

       Iedere kind in Smitsveen die geïnteresseerd is, krijgt de mogelijkheid om een gitaarles te volgen. Er                  komen steeds meer kinderen om deel te nemen aan het Ensemble. Tijdens de les gaan de kinderen de                  liederen instuderen in kleine groepjes van twee  tot drie kinderen per groep) samen met een coach. Daarna                   spelen zij samen in een groter groep onder leiding van een van de begeleiders.

 

Het deelnemen aan een muziekmanifestatie is een prachtige ervaring, maar dit kan niet de dagelijkse training vervangen. Wij hebben kinderen die op regelmatige basis in de les komen en die niet thuis oefenen. Tegelijkertijd hebben wij kinderen die geen les missen. Zij blijven spelen en de anderen stimuleren en motiveren. De gemotiveerde kinderen krijgen meer oefenuren. Zij vormen nu al de kern van de optredende groep van het Ensemble.

 

 

bottom of page